NEDERLANDS

Alex Hijmans werd in Nederland geboren, werd in Ierland volwassen en woont in Brazilië.

Hij houdt wel van een omweg. Hij bezorgde kranten, schreef voor kranten, bestierde een roemrucht koffiehuis en werkte als videoverslaggever en internationaal correspondent voor hij zich volledig aan de literatuur wijdde.

Hij heeft vijf boeken geschreven (een roman, een bundel korte verhalen en drie non-fictieboeken.)

I have loved – a biography of Hans Leusen (2014, Engelstalig) is verkrijgbaar via The American Book Center.

De roman Aiséirí (2011), de bundel korte verhalen Gonta (2012) en de non-fictieboeken Favela (2009) en Splancanna ó shaol eile (2013) verschenen in het Iers bij de Ierse uitgeverij Cois Life, die in 2016 ook Alex’ tweede roman, An Tearmann, zal publiceren.

Zowel Favela and Gonta werden bekroond met de prestigieuze Oireachtasprijs for ‘Best Ierstalig proza’.

Alex schrijft ook in het Nederlands.

Twee van zijn korte verhalen verschenen in Nederlandse literaire tijdschriften: Buzú  in Passionate Magazine en Vroeger waren de heuvels groen in KortVerhaal.

Hij vertaalt momenteel de Ierse klassieker Cré na Cille van Máirtín Ó Cadhain, die in 2016 onder de titel Onder de zoden zal verschijnen bij uitgeverij Bananafish.

Hij legt ook de laatste hand aan de Nederlandstalige versie van zijn tweede roman, werktitel Het reservaat. Informatie over dat boek en over de Nederlandstalige versie van zijn bundel korte verhalen, Vroeger waren de heuvels groen, is verkrijgbaar via Van Grunsven Creative Management.

Contact